Annelies Van Acker Photography staat voor pure fotografie.

 

Annelies. Fotograaf. Familiemens. Natuurliefhebber. Houdt van authenticiteit, spontaniteit en verbinding. Nuchter, maar mindfull. Mama van drie, twee zonen en een dochter. Getriggerd door het mysterie van elke levensfase. 

 

Ik hou ervan om door middel van fotografie verhalen vast te leggen. Deze verhalen vertellen ook meteen herinneringen aan een levensfase die nooit meer terugkomt. Denk maar aan die periode waarin je zwanger was, de geboorte van je kind die je soms in een roes ervaart, die eerste weken samen met je kleine pasgeboren uk, of die levensfase waarin je kinderen als pubers hun eigen identiteit ontwikkelen. 

Maar ook is het heerlijk om in een fotoalbum terug te kijken naar beelden van een dag ‘uit het leven gegrepen’, of kan het heerlijk zijn om foto's aan de wand te zien hangen waarbij de spontane familiemomenten van verbinding eruit springen.

 

We leven in een maatschappij die heel veel van ons vraagt en waarbij we als gezin of familie soms zeer weinig tijd (kunnen) maken om herinneringen vast te leggen. Is het niet heerlijk als je dan kan terugkijken en even terug kunt mijmeren. "Weet je nog toen..?"

We investeren heel vaak in materiële zaken. Van kledij tot speelgoed en gadgets, van een huis tot een (soms veel te dure) auto. Maar wie investeert in het vastleggen van mooie herinneringen? Vaak momenten die we heel snel in ons geheugen even kwijt zijn.